Ga naar Content
West-Friesland

Nog geen witte rook voor kunststofverwerker Draka: 'Zijn niet bezig met faillissement'

27 februari 2019, 17.25 uur · Aangepast 27 februari 2019, 17.39 uur
Door: · Foto: NH Nieuws/Maarten Edelenbosch

Er lopen nog steeds gesprekken met meerdere geïnteresseerden om het noodlijdende kunststofverwerkingsbedrijf Draka Polymer Films uit Enkhuizen te voorzien van een financiële impuls. Al worden er ook andere opties besproken, aldus bewindvoerder Axel de Groot tegenover NH Nieuws.

Drie weken geleden vroeg het bedrijf uitstel van betaling aan, omdat de schuldenlast opliep naar vijf miljoen euro. Nog steeds zijn de bewindvoerders positief over de kansen van Draka. "We hebben alle lonen betaald, en ook nog geld over om de lopende verplichtingen mee te voldoen. Dus het is niet zo dat we nu bezig zijn met een faillissement", aldus de Groot.

Lees ook: Bewindvoerders voorzichtig positief over doorstart Draka Enkhuizen

Eerder bleek dat drie investeerders al geïnteresseerd waren om te investeren in Draka. "De gesprekken lopen nog steeds. Maar daarnaast kijken we ook naar andere opties, zoals bijvoorbeeld een overname", vertelt de bewindvoerder. 

Lees ook: Drie investeerders azen op noodlijdende kunststofverwerker Draka Polymer Films

Wanneer er duidelijkheid komt durft de Groot niet te zeggen. "Ik ga me niet wagen aan voorspellingen. Maar we kunnen voorlopig nog gewoon doorgaan op deze manier. Het is niet zo dat we daar niet genoeg middelen voor hebben. Dus dat is positief."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!