Ga naar Content

Op hol geslagen kudde paarden zet Heiloo, Uitgeest en Krommenie op stelten 🐎🐎🐎

Een losgeslagen kudde paarden maakte vanmiddag de wegen in Heiloo onveilig. Op Facebook zijn verschillende filmpjes te zien van een groep van zeker tien paarden die over de Vennewatersweg galoppeert. De paarden zijn inmiddels allemaal weer gevangen.

Volgens de politie is de eigenaar van de paarden inmiddels bekend en wordt er met man en macht geprobeerd om de edele dieren te vangen.

Inmiddels duiken ook filmpjes op van langsdenderende paarden in Krommenie en Uitgeest, wat betekent dat de paarden al een flinke afstand hebben afgelegd. Of de losgeslagen paarden al voor ongelukken hebben gezorgd, is bij de politie nog niet bekend.

In een van de Facebookvideo's is te zien hoe de politie probeert om de paarden in Uitgeest tegen te houden met een wegblokkade, maar ze rennen er vrolijk langs.

Volgens weginspecteur René van de provincie Noord-Holland de paarden weer gevangen en heeft het avontuur van de kudde voor veel verkeershinder gezorgd. De weginspecteur meldt verder op Twitter dat één paard 'ernstig gewond' is geraakt en de dierenarts aanwezig is.

πŸ’¬ Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!