Start van hoofdcontent

Noordkop & Texel

NL
V

Den Helder in hoger beroep tegen uitspraak atelier Scholte

27 februari 2019, 14.41 uur · Foto: ANP

De gemeente Den Helder gaat in hoger beroep tegen de uitspraak van de rechtbank dat ze de onderhandelingen met kunstenaar Rob Scholte over de aankoop van een voormalig postkantoor eind 2017 niet had mogen afbreken.

De gemeente is van mening dat de rechtbank zich voor de uitspraak heeft gebaseerd op 'een aantal onjuiste uitgangspunten'. Dat is te lezen in een brief die de burgemeester en wethouders gisteren aan de gemeenteraad hebben gestuurd. 

Lees ook: Gesprek atelier Scholte te vroeg afgebroken

De uitspraak van de rechtszaak betekent echter niet dat de gemeente weer opnieuw in onderhandeling moet met de kunstenaar. Dit omdat het pand al verkocht is en een nieuwe eigenaar heeft. Wat de 'onjuiste uitgangspunten' zijn waarover gesproken wordt, wordt in de brief niet duidelijk. 

Lees ook: Rob Scholte wil uiterlijk morgen sleutels van ontruimde museum terug

Het museum en atelier van Scholte, het voormalige postkantoor, werd vorig jaar april ontruimd. Dit gebeurde omdat de kunstenaar geen gehoor gaf aan de oproep om te vertrekken. Hij vond dat eerst de bodemprocedure in de zaak moest worden afgewacht. Hij schreef zelfs een open brief aan premier Mark Rutte om zijn zaak te bepleiten.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!