Ga naar Content
Gooi

Blaricum zwicht niet voor kritiek: werkzaamheden aan sluis gaan door

27 februari 2019, 13.46 uur
Door: Carina Gutker · Foto: Joost Lammers / NH Nieuws

Hoewel alle oppositiepartijen tegen het opknappen van de Blaricumse sluis zijn, is de gemeenteraad van Blaricum gisteravond niet gezwicht voor de kritiek. De werkzaamheden worden daarom voortgezet.

Raadsleden reageerden twee weken geleden verbolgen toen bleek dat de gemeente zou opdraaien voor meer dan de helft van de 1,2 miljoen euro aan herstelkosten. Terwijl de sluis nog maar zeven jaar geleden was geopend en nooit was gebruikt.

Lees ook: Oppositie Blaricum ontevreden over uitleg hoge kosten sluis: 'Het is een dom contract'

"De wethouder gaf toe dat de gemeente en met name het projectbureau hierin steken hebben laten vallen, maar wil in verband met de voortgang en de samenwerking met het Waterschap deze bittere pil toch doorslikken", zegt een teleurgestelde Carin Francken van D66 Blaricum in een verklaring na afloop van de raadsvergadering.

Kosten niet acceptabel
Ze hoopte de coalitiepartijen ervan te overtuigen dat het geen goed idee was om de schutsluis op te knappen. "We hebben ons best gedaan aan te tonen dat de hoge kosten niet acceptabel zijn en het onderhandelingsresultaat ter discussie moet worden gesteld", aldus Francken. De coalitiepartijen gingen hier echter niet in mee.

"Het heeft ons zeer teleurgesteld dat het kritisch vermogen van de coalitiepartijen niet groter was", meldt Francken dan ook.

Lees ook: Financieel debacle van nooit gebruikte sluis Blaricum mede gevolg van bouwfouten

De oppositie in Blaricum was verontwaardigd dat de rekening bij de Blaricumse belastingbetaler wordt gelegd en dat de partijen zo laat werden geïnformeerd. Bovendien riepen de bouwfouten die er bleken te zijn vragen op. Er werd daarom gepleit om de besluitvorming uit te stellen. Aan dit verzoek gaf de gemeenteraad dus geen gehoor.

NH Nieuws maakte eerder een reportage over de opstapeling van fouten bij de bouw van de Blaricumse sluis:

Miljoen euro extra nodig voor Blaricumse sluis - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!