Noordkop & Texel

Siem B. over het dodelijke ongeval in Anna Paulowna: "Ik heb onwijs te doen met de families"

27 februari 2019, 11.49 uur · Aangepast 27 februari 2019, 13.24 uur · Foto: Inter Visual Studio

Whatsapp

Siem B. die vandaag terecht staat voor de dodemansrit waarbij drie tieners om het leven kwamen zegt dat hij het vreselijk vindt wat er is gebeurd. "Als ik de tijd terug kon draaien, zou ik dat natuurlijk doen. Maar dat kan niet", zegt hij als reactie op de verklaringen van de nabestaanden vandaag in de rechtbank.

B. zegt dat hij zich totaal gesloopt voelt. "Ik heb onwijs te doen met de families en de slachtoffers. Ik sta ermee op en ga ermee naar bed." Hij zegt dat hij nog lang niet de oude is. Hij denkt ook niet dat dit ooit nog zal gebeuren. "Ik moet dit de rest van mijn leven met mij meenemen. Het is altijd bij me."

Lees ook: Nabestaanden Anna Paulowna in de rechtbank: "De pijn die ik heb is met geen woord te beschrijven"

Na het ongeluk zat hij 97 dagen in detentie. De eerste dagen in beperking, hij mocht toen alleen zijn advocaat spreken, niet zijn ouders. "Het was de hel", zegt hij over die eerste dagen. Hij voelt zich nog steeds somber, maar het gaat beter nu hij een goede dagbesteding heeft. Hij werkt fulltime.

Lees ook: Verdachte (20) ongeval Anna Paulowna blijft langer in voorarrest

Over zijn contact met de nabestaanden zegt B.: "Ik zou wel een brief willen schrijven. Maar het is natuurlijk nooit genoeg wat ik doe. Het liefst zou ik natuurlijk die drie jongens terug willen brengen op de wereld. Maar dat is onmogelijk." Zijn ouders hebben wel een brief geschreven naar de nabestaanden en ook naar Kaya. 

Lees ook: Anna Paulowna rouwt om slachtoffers auto-ongeluk

Dagelijks blowde Siem B. "Nu is dat gelukkig voorbij en kan ik zonder", zegt hij zelf, maar volgens de reclassering zou hij ook na zijn schorsing nog hebben gebruikt. B. ontkent dit. Volgens de rechtbank zou de verdachte eerder een werkstraf hebben gekregen voor het verlaten van een plaats van een ongeval.

Whatsapp