Ga naar Content

Vroege lente kent zijn kwade kant: hooikoorts kriebelt in de neus

Mensen die gevoelig zijn voor pollen hebben dus nu al, eind februari, last van hooikoortsklachten. De zachte temperatuur zorgt voor een 'pollenpiek'. Tegen de loopneuzen en het geproest lijkt geen kruid gewassen. Toch vond NH Nieuws een geur die hooikoortspatiënten verlichting kan bieden.

De Hilversumse geurdeskundige Claudia de Vos weet alles over de invloed van geurstoffen op de gezondheid. "Geuren hebben veel meer invloed dat we wel eens denken", vertelt Claudia de Vos die zichzelf 'geurambassadeur' noemt. De Vos studeerde psychologie en verdiepte zich in de effecten van geuren op de geestelijke en lichamelijke gezondheid van mensen. 

Genezen kan niet, verlichten wel
"Geur kan hooikoorts niet genezen, maar er zijn wel manieren om klachten zoals een verstopte neus te verlichten" vertelt de Vos. "Ik beveel dan altijd een een heel oud huismiddeltje aan: eucalyptus."

De Vos heeft op dit moment een tentoonstelling over reuk en geur in Baarn. Eucalyptus heeft een prominent plekje gekregen in één van haar kunstwerken: 3en grote groene weckfles gevuld met felgroene balletjes waar je, natuurlijk, ook aan kunt ruiken. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Adobe Stock