Ga naar Content

Sluisroute blijft nog dicht: geduld van Velsen is "bijna op"

De gemeente Velsen is woest op Rijkswaterstaat, omdat de route over de sluis in IJmuiden nog dicht blijft. "Ons geduld is bijna op", zegt wethouder Bram Diepstraten. Wanneer de weg over het Noordzeekanaaal wél opengaat, is niet bekend.

Rijkswaterstaat sloot de route vorig jaar af, omdat het werk aan de nieuwe sluis ter plekke het verkeer in gevaar brengt. De route zou in april weer begaanbaar zijn, maar de verantwoordelijke partij, Rijkswaterstaat, wil de weg pas openen als de veiligheid gegarandeerd is. 

Lees ook: Rijkswaterstaat: 'Sluisroute IJmuiden niet heropend vóór medio april 2019'

Diepstraten hoopte de inwoners van Velsen in april de openstelling van de weg in het vooruitzicht te kunnen stellen. In plaats daarvan moet hij uitleggen waarom de route nog steeds op slot is. "Heel vervelend, want niet de gemeente maar Rijkswaterstaat is verantwoordelijk. En wíj moeten de boodschap overbrengen."

Frustratie
"Rijkswaterstaat is hier te gast met een heel mooi project, maar de liefde moet wel van twee kanten komen", vertelt hij. "Doordat de route dicht is, slibt het verkeer op andere plaatsen dicht. Ik voel de frustratie van onze inwoners als ik IJmuiden in kom rijden. Ik zie dagelijks dat het druk is op de weg."

Lees ook: Laatste sluisdeur gearriveerd in IJmuiden

Diepstraten eist van Rijkswaterstaat dat de pont vaker wordt ingezet en dat snel duidelijk wordt wanneer de route open gaat.

Reactie Rijkswaterstaat
"Rijkswaterstaat snapt dat Velsen teleurgesteld is en betreurt het dat de overlast voor de gebruikers van de sluisroute langer duurt. Daarom kijken we naar maatregelen om de overlast verder te beperken. Rijkswaterstaat maakt het moment van openstelling later bekend als duidelijk is wanneer het verkeer weer veilig van de route gebruik kan maken."

Foto: NH Nieuws