Ga naar Content
Noord-Holland

Ruim 12.000 auto-inbraken in Noord-Holland: Amsterdam met stip bovenaan

26 februari 2019, 16.11 uur
Door: · Foto: Adobe Stock

In onze provincie werd het in 2018 het vaakst in auto's ingebroken. Dat blijkt uit onderzoek van verzekeringsvergelijker Independer. Afgelopen jaar vonden er maar liefst 12.215 inbraken plaats en meer dan de helft daarvan werden op Amsterdamse grond gepleegd.

Daar werd er 7.576 keer een auto opengebroken. Hiermee is Amsterdam goed voor 62 procent van alle auto-inbraken van 2018.

Lees ook: Drie jonge autodieven op heterdaad betrapt na inbraak in Eemnes

Maar ook de rest van de provincie is 'populair'. Terwijl in de rest van Nederland het aantal auto-inbraken juist daalde, steeg in veertien Noord-Hollandse gemeenten het aantal keer dat er een autoslot werd geforceerd. Uitschieters waren Heemskerk en Uitgeest. In deze twee steden verdubbelden de auto-inbraken.

Favoriete jatproducten
Dieven zijn voornamelijk uit op de ingebouwde hardware, zoals navigatiesystemen en radio's. De spullen die in het dashboardkastje blijven liggen, een dure zonnebril of een telefoon, nemen inbrekers ook graag mee. 

Ook overige auto-onderdelen zijn geliefd. Denk aan airbags, velgen en koplampen. 

Daling
Ten opzichte van 2017 is er wel zes procent daling in het totaal aantal inbraken. Alsnog wordt er, volgens Independer, 33,5 keer per dag een auto gekraakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!