Ga naar Content
Haarlem

Terugkijken: ronkend debat over comeback Formule 1 in Zandvoort

26 februari 2019, 19.29 uur · Aangepast 26 februari 2019, 22.50 uur
Door: · Foto: ANP/Robin Utrecht

Terwijl lokale ondernemers zich rijk rekenen, vrezen omwonenden chaos. Is een grand prix in de Zandvoortse duinen een vloek of een zegen? Op initiatief van D66 krijgt eenieder vanavond de kans om z'n zegje te doen over de mogelijke comeback van de koningsklasse van de racesport. NH Nieuws zet de turbo aan en zendt het debat live uit.

Op volle toeren met gierende banden kort door de bocht om je standpunt kracht bij te zetten? Of toch liever een pitstop om je tegenstander een ronde later op supersofts alsnog in te halen? Het belooft een heet avondje te worden in debat- en cultuurcentrum De Pletterij in Haarlem. 

Lees ook: 7 redenen waarom het heel logisch is dat Zandvoort de Formule 1 móét krijgen

De zogeheten 'town hall meeting' komt uit de koker van de Haarlemse D66-fractie, die haar zusterfracties uit Bloemendaal, Zandvoort en de provincie bereid heeft gevonden met de aanwezigen in gesprek te gaan. Behalve politici krijgen ook Formule 1-fans, milieu- en verkeerexperts en bewoners de kans om hun mening te ventileren. 

Kansen en dilemma's
In twee 'laps' voelt de Haarlemse D66-fractievoorzitter Dilia Leitner experts en belanghebbenden aan de tand over 'de kansen en dilemma's rond het terughalen van de Formule 1 naar Zandvoort'. Aan het eind van iedere ronde mag het publiek meepraten. Amelie Strens, woordvoerder van de provinciale D66-fractie, sluit de avond af. 

Lees ook: Circuit Zandvoort al virtueel te berijden in Formule 1-wagen

Om 19.30 uur klinkt het startsein. Grofweg drie uur later wappert de zwart-wit geblokte finishvlag, om een eind te maken aan het debat. Toegang is gratis, maar alle entreekaarten zijn inmiddels vergeven. 

UPDATE: Kijk het debat hieronder terug. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!