Start van hoofdcontent

Amsterdam

NL
V

Concert R. Kelly in Amsterdam gaat door, The Box komt niet onder contract uit

26 februari 2019, 14.42 uur · Foto: ANP

Het concert van R. Kelly, dat op 20 april gepland staat in Amsterdam, gaat vooralsnog gewoon door. Hoewel evenementenlocatie The Box de show wil afgelasten, gaat dat moeilijk vanwege contractuele afspraken met concertorganisator J. Noah Entertainment.

Volgens The Box worden de voorwaarden van het contract op dit moment door hun advocaat 'opnieuw getoetst aan de huidige situatie rondom de artiest'. In januari maakte de zaalverhuurder al bekend dat het de show wilde schrappen.

Lees ook: Petitie gestart om optreden R. Kelly in Amsterdam tegen te houden

R. Kelly zat vast op verdenking van seksueel misbruik bij jonge vrouwen. De zanger is gisteren op borgtocht vrijgelaten, nadat een vrouw uit Illionois de borgsom van 100.000 dollar volgens NRC betaalde.

Het concert op 20 april in The Box is om die reden omstreden. Na de bekendmaking van het optreden werd een petitie gestart om de organisatie op te roepen de show te annuleren.

Geen duidelijkheid
J. Noah Entertainment laat vandaag aan The Box weten dat het nog geen duidelijkheid kan geven over de status van het evenement. 'Wanneer we meer zekerheid hebben zullen we jullie updaten. Mocht het evenement niet doorgaan, dan zullen ticketkopers uiteraard hun geld terug krijgen.'

J. Noah Entertainment was vanmiddag telefonisch niet bereikbaar voor commentaar.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!