Noordkop & Texel

'Ouderwetse' platenzaak opent in Julianadorp: "Het wordt hier steeds hipper"

26 februari 2019, 14.13 uur · Aangepast 20 augustus 2019, 11.18 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Jort Koopman

Dat de dichtstbijzijnde platenzaak pas in Alkmaar is, is een doorn in het oog voor vader en zoon Koopman uit Julianadorp. Zij openen daarom een platenzaak in hun eigen dorp. "Er zijn hier veel muziekliefhebbers en toeristen, dus we hebben er vertrouwen in", vertelt zoon Jort.

Over de animo in het dorp en omstreken, maakt Jort zich geen zorgen. "Er is hier zelfs laatst een barbershop geopend, dus het wordt hier steeds hipper", vertelt hij grappend. Tijdens bezoeken aan de kringloopwinkels in de omgeving, meldden medewerkers vaak dat er veel inloop was voor platen en grammofoonspelers. In zijn sociale omgeving begint het ook een vlucht te nemen. 

Duitsers
Liefhebbers van de kust en toeristen op weg naar Duitsland, maken vaak tussenstops in Julianadorp. "In Duitsland zijn platen ook hip en happening en er komen hier veel Duitse toeristen. Daar verwachten we veel klandizie van", vertelt hij. 

Verzamelaars
De platen komen voornamelijk bij lokale verzamelaars vandaan en particulieren die ruimte willen creëren op hun zolder. "Ik ken veel platenhandelaren. Er zijn dan mensen die gek zijn van Rock en Pop, maar niet van Soul of Funk. Ik stel dan voor om een mooie deal te maken om die laatste twee soorten op te kopen. Zo bouw ik aan onze collectie", aldus Jort. Ook hopen de ondernemers dat ze veel inloop krijgen van klanten en handelaren, als het grote uithangbord er is. 

Juicy Records opent de deuren vanaf 9 maart op elke zaterdag en is te vinden in Bloemenzaak 'Bloem en Vorm' aan de Parkstraat.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!