Ga naar Content
Alkmaar

Bowi Jong wint Youth Diversity Award: "Het gaat natuurlijk niet alleen om mij"

26 februari 2019, 15.05 uur
Door: · Foto: WINQ

Bowi Jong heeft gisteravond de Youth Diversity Award in ontvangst genomen. De Alkmaarder werd bekend van zijn open brief over de homofobische leuzen die geroepen worden in voetbalstadia.

De twintigjarige Alkmaarder stuurde vorig jaar een brief naar de KNVB over homofobische leuzen die vaak door voetbalstadia galmen. In de brief vertelt hij hoe pijnlijk het kan zijn voor homoseksuele voetbalfans om daar naar te moeten luisteren.

De brief werd vervolgens opgepikt door Voetbal Inside, waar Johan Derksen er een ongezouten mening over gaf. Bowi reageerde met de hashtag '#SorryJohan', waarmee mensen vanuit het hele land hun ervaringen met homofobie en uit de kast komen deelden. 

Lees ook: Bowi (20) is scheldpartijen met 'homo' langs het voetbalveld zat

Bowi draagt de prijs dan ook op aan alle mensen die op Twitter hebben bijgedragen aan de hashtag. "Ik ben hartstikke blij, maar het gaat natuurlijk niet alleen om mij. De prijs is ook voor alle mensen die hun verhalen hebben verteld via Twitter."

De prijs is voor Bowi alleen maar een motivatie om harder te werken. Zo gaat hij voorlichtingen geven in de regio en blijft hij werken om mensen inzicht te geven over wat woorden teweeg brengen. "De mensen op Facebook roepen misschien heel hard, en dat doet pijn, maar de positieve reacties en het krijgen van zo'n award maken een hoop goed."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!