Ga naar Content
Noordkop & Texel

Bejaard echtpaar neemt gevonden sieradenkistje in ontvangst: "Niet te geloven!"

26 februari 2019, 12.23 uur · Aangepast 26 februari 2019, 17.56 uur
Door: · Foto: John Mels

Het gestolen kistje met sieraden van het hoogbejaarde echtpaar Albert (92) en Hylke (90) uit Winkel is gevonden. Zoon John filmde hoe zijn ouders verrast werden door de eerlijke vinder. "Het is niet te geloven!"

Het kistje zat in een tas en werd in een sloot langs de weg gevonden door een veertienjarige jongen. In het kistje zat ook nog een oud rijbewijs van Hylke. De jongen herkende haar naam gelijk van het nieuws en nam contact op met de familie Mels.

Lees ook: Hoogbejaard echtpaar beroofd van al hun spaargeld: "Dat krijgen we nooit meer bij elkaar" 

Zoon John Mels filmde hoe zijn hoogbejaarde ouders geëmotioneerd het kistje in ontvangst namen van de jongeman. "Het is niet geloven!", roept Hylke uit terwijl ze een voor een de sieraden eruit haalt.

Helaas voor de familie zijn de gouden sieraden wel meegenomen door de dieven, die vorige week het oudere echtpaar beroofden in hun textielwinkeltje. Maar een aantal juwelen met veel emotionele waarde zijn gelukkig wél achtergebleven in het sieradenkistje. "Tsjongejongejonge", zegt een verbouwereerde Hylke.

Bekijk hier hoe het echtpaar Mels verrast wordt. Tekst gaat verder onder de video.

Bejaard echtpaar neemt gestolen sieradenkistje weer in ontvangst - NH Nieuws

Wens in vervulling
Al eerder vertelde Albert aan NH Nieuws dat hij hoopte dat iemand de sieraden weer terug zou brengen. "Desnoods in ons steegje achterlaten!" Zijn wens is dus voor een deel in vervulling gegaan. "Wat een smeerlappen zijn het geweest."

Lees ook: Crowdfundactie voor beroofd echtpaar binnen 24 uur al op 15.000 euro

Het echtpaar Mels, dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis in Winkel, werd voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier 'klanten'. Ook de huishoudportemonnee met 750 euro en de kist met sieraden ter waarde van bijna 7.000 euro werden ontvreemd.

Een crowdfundingsactie werd vrijdag in het leven geroepen door kleindochter Elvira. De actie heeft tot nu toe ruim 26.000 euro opgehaald.

Wij waren dit weekend bij echtpaar Mels uit Winkel op bezoek toen kleindochter Elvira vertelde hoeveel geld de crowdfundactie had opgehaald. Bekijk hieronder het item.

Bestolen echtpaar dankbaar voor gulle giften - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: