Ga naar Content

Bewoners Haarlemse straat flink geschrokken na brand: "Gelukkig niet 's nachts gebeurd"

De schade aan de woning is groot, maar gelukkig is er niemand gewond geraakt. Het was vanmiddag behoorlijk schrikken voor de bewoners van de Geweerstraat, toen er rond het middaguur ineens in een woning midden in de straat brand uitbrak.

De brand ontstond op de tweede verdieping van het huis. De vlammen sloegen al snel uit het pand, omwonenden werden door de brandweer en politie geëvacueerd. De bewoners van het pand hadden hun huis al verlaten toen de brandweer ter plekke was.

Probleem hulpdiensten
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. "Als dit 's nachts zou gebeuren, dan hadden de hulpdiensten echt een groot probleem", vertelt Hanneke Rina, bewoonster van de Geweerstraat. "Door de bouw van een nieuwe wijk hier verderop staat het hier dan vol met geparkeerde auto's. Die grote brandweerwagens kunnen dan nooit de draai maken in de bocht."

Lees ook: Grote brand in Haarlemse woning, omliggende huizen ontruimd

Ook andere buurtbewoners maken zich zorgen om de drukte in de straat. Ze hebben daartegen al eerder actie gevoerd bij de gemeente, maar nog zonder het voor hen gewenste resultaat.

"Gelukkig loopt het nu met een sisser af. Hopelijk wordt de gemeente nu een beetje wakker geschud, maar ik betwijfel het."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Gert-Jan