Start van hoofdcontent

IJmond

NL
V

Opnieuw domper: Rijkswaterstaat verlengt sluiting route sluizencomplex IJmuiden

25 februari 2019, 15.39 uur · Aangepast 25 februari 2019, 16.26 uur · Foto: ANP/Dutch Photo

Een tegenvaller voor IJmonders: Rijkswaterstaat kan de belangrijke doorgaande route over het sluizencomplex in IJmuiden niet openstellen in april, zoals gepland. Omdat de veiligheid van de sluisroute voor doorgaand verkeer niet kan worden gegarandeerd, blijft de weg nog gesloten.

Rijkswaterstaat geeft aan dat het nog niet weet wanneer de weg dan wél opengaat. De weg ging in april vorig jaar voor een jaar lang dicht, omdat de bouwwerkzaamheden aan de nieuwe zeesluis de veiligheid van de route in gevaar bracht.

Onveilig
Nu blijkt dat de veiligheid nog steeds niet kan worden gewaarborgd: er zijn te veel hoogteverschillen op het terrein en er rijdt nog vaak zwaar bouwverkeer over de weg. 

Volgens Rijkswaterstaat heeft de verlenging van de afsluiting van de route geen gevolgen voor de opleverdatum van de nieuwe zeesluis, die begin 2022 af zou moeten zijn.

Gemeente verwacht compensatie
De gemeente Velsen reageert teleurgesteld op de extra vertraging. Via een persbericht laat zij weten dat er compenserende maatregelen vanuit Rijkswaterstaat worden verwacht, bijvoorbeeld door de spitspont de hele dag te laten varen. 

"Indien er geen compenserende maatregelen worden getroffen door Rijkswaterstaat, zal de gemeente zich beraden op haar positie", verzekert de gemeente.

Lees ook: Gemeente Velsen eist openstelling sluisroute IJmuiden: 'Druk neemt toe'

In november liet Rijkswaterstaat al weten dat de sluisroute niet eerder dan april van dit jaar zou kunnen opengaan. Omwonenden hoopten dat de weg wellicht toch eerder open zou gaan.

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws tien maanden geleden maakte over sluiting van de sluis:

Sluisroute IJmuiden een jaar dicht: "Ik voel me belazerd"

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!