Whatsapp

Alkmaar

Powerlifter Brenda (41) uit Alkmaar in actie op NK: "Voel mijn leeftijd wel"

25 februari 2019, 10.20 uur · Aangepast 25 februari 2019, 10.34 uur

Al 24 jaar doet de Alkmaarse Brenda van der Meulen aan powerliften. Ze heeft al vele kampioenschappen gewonnen, maar met haar 41 jaar begint ze langzaam haar leeftijd te merken. Toch kwam ze ook gisteren weer in actie op het NK Powerliften in Oudkarspel.

"De kracht zit er nog wel, maar de intensiviteit van het trainen, dat wordt minder", vertelt ze. "Ik krijg af en toe pijntjes. Nu is het mijn knie, vanaf mei al. En dat gaat beter, maar er zijn toch kleine dingetjes die gaan spelen."

Kniebuigen (squaten), bankdrukken en deadliften zijn de drie onderdelen die een powerlifter moet beheersen. Brenda haar kracht zit 'm in het bankdrukken, daar heeft ze geen last van haar knieblessure.

Lees ook: Alkmaarse Brenda (40) wint EK Powerliften

"Het kniebuigen ging naar mijn gevoel best goed", vertelt ze achteraf. "En met het bankdrukken heb ik een nieuwe Nederlands record gedrukt met 212 en een halve kilo, dus dat zit echt wel goed. En het deadliften: twee weken geleden kon ik nog geen 180 kilo van de grond aftrekken en vanmiddag heb ik toch 185 weten te trekken. Dus daar was ik eigenlijk toch wel tevreden over."

Derde
Brenda wordt uiteindelijk eerste in haar gewichtsklasse en op basis van punten 3de van de vrouwen. Omdat het powerliften een kleine sport is in Nederland strijden de verschillende gewichtsklasses tegen elkaar voor de eerste plek. De winnaar was Ankie Timmers uit Eindhoven.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp