Ga naar Content
Haarlemmermeer

Eigenaar Intertoys Amstelveen: "Van mijn medewerkers blijf je af!"

24 februari 2019, 17.29 uur · Aangepast 24 januari 2020, 22.25 uur
Door: Christian Olijve · Foto: NH Nieuws

Een handjevol mensen stond vanmorgen te popelen totdat de Intertoys in Amstelveen weer openging. Ditmaal werden ze vergezeld door bewakers. De winkel sloot gisteren noodgedwongen vroegtijdig de deuren. Het computersysteem dat de cadeaubonnen moest verwerken, was overbelast wat voor woedende klanten zorgde: "Het was een rampsituatie", zegt eigenaar Hans de Groot.

Hij is er nog beduusd van. Gisteren probeerde iemand hem te lijf te gaan en ook zijn medewerkers moesten het ontgelden toen de winkel geen giftcards meer kon aannemen. "De vlam sloeg in de pan. Mensen begonnen te schreeuwen. Scheldpartijen. Een medewerker werd in het gezicht gespuugd en mensen pakten gewoon spullen en liepen naar buiten."

Lees ook: Intertoys: Nieuwe problemen bij inwisselen cadeaubonnen niet uitgesloten

Het was volgens Hans in zijn winkel dan ook niet langer veilig voor hem en zijn medewerkers. Hij besloot de deuren te sluiten. 

Tekst gaat door na de video

Eigenaar Intertoys vertelt over de heftige dag - NH Nieuws

Niet alleen Hans is ontsteld door het agressieve gedrag van klanten. Ook een klein jongetje vindt het gedrag van sommigen maar lastig te begrijpen: "Ze moeten zich beter gedragen in plaats van raar te doen", vertelt hij.

Tekst gaat door na de video

Jongetje in de Intertoys vindt het gedrag van volwassen maar raar - NH Nieuws

Vandaag was de laatste dag dat tegoed op de kaarten kan worden verzilverd, omdat het bedrijf faillissement heeft aangevraagd. Gisteren meldde Intertoys dat de storing werd veroorzaakt door een DDoS-aanval, maar dat weersprak de zegsman zondag. "KPN heeft ons verteld dat er sprake was van een overbelaste lijn en dat de cadeaukaarten daardoor niet verwerkt konden worden."

Hoeveel geld nog op openstaande kaarten staat, is niet bekend. Niet alle winkels gingen vandaag open vanwege de storing, maar hoeveel er dicht bleven is onduidelijk.

Redding
Misschien is er toch nog hoop voor de winkelketen. Vandaag werd namelijk bekend dat de franchisenemers van Intertoys de failliete speelgoedwinkelketen willen redden. Ze hebben daarbij steun van een aantal bekende ondernemers die voorlopig anoniem willen blijven, schrijft De Telegraaf

De franchisenemers, die buiten het faillissement van de keten vallen, bestieren honderd van de 386 Intertoys-filialen in Nederland. Ze willen 120 tot 130 van de overige filialen overnemen. Ook willen ze af van een bedrijfsmodel waarbij de keten volgehangen is met schulden.

De Portugese investeringsmaatschappij Green Swan zou volgens de krant ook interesse hebben in de Nederlandse winkels van Intertoys. De franchisenemers zien echter weinig in een nieuwe investeerder als eigenaar en willen de keten weer volledig Nederlands maken.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!