Ga naar Content

VIDEO: Bestolen echtpaar in tranen: "We zijn iedereen zo dankbaar"

Het bestolen echtpaar Mels kan het bijna niet geloven. Met een crowdfundingsactie is in een paar dagen meer dan dan 23.000 euro opgehaald. Veel meer dan de 15.000 euro waar het stel deze week van werd beroofd. Geëmotioneerd bedanken ze alle donateurs.

Huilend zitten Albert (92) en Hieke (90) Mels naast hun kleindochter Elvira op de bank. Het echtpaar dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis in Winkel, werd deze week voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier 'klanten'. Ook is de huishoudportemonnee met 750 euro en een kist met sieraden ter waarde van bijna 7.000 euro ontvreemd.

Lees ook: Bestolen bejaarde echtpaar heeft duizenden euro's nagenoeg terug door gulle gevers

Als Elvira haar opa en oma vertelt dat de teller op 23.000 euro is geëindigd, roept Albert meteen: "Dat is heel mooi, maar ik heb daarmee mijn sieraden nog niet terug". Albert had de sieraden namelijk graag weggegeven. "Het raakt mij hard, omdat ik die als een aandenken aan mijn kleinkinderen wilde geven; omdat wij met hun geleefd hebben."

Lees ook: Hoogbejaard stel beroofd van al hun spaargeld en sieraden: "Dat krijgen we nooit meer bij elkaar"

Elvira begrijpt de reactie van haar opa goed. "Ik denk dat ze het nog steeds lastig hebben met het verwerken van de diefstal", zegt ze. Toch houdt de familie de moed er goed in. "Ik heb vannacht eindelijk weer goed geslapen en dan 's ochtends weer om negen uur op, kacheltje aan, en zo gaan we toch verder", vertelt Albert. 

Ook Elvira kan haast niet geloven dat haar crowdfundingsactie zo veel heeft opgebracht: "Ik dacht het dorp komt helpen, maar heel Nederland leeft mee", vertelt ze. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws