Ga naar Content
Noordkop & Texel

Groep mannen stompt machinist in maag bij Anna Paulowna

24 februari 2019, 11.41 uur · Aangepast 24 februari 2019, 12.07 uur
Door: · Foto: ANP

Een groep van zeven mannen is gisteravond aangehouden voor de mishandeling van een machinist op het station van Anna Paulowna. Het slachtoffer kreeg klappen in zijn maag en er werd een blikje bier naar zijn hoofd gegooid.

De politie meldt dat de mannen, die op weg waren naar station Den Helder, eerder die avond uit de trein waren gezet in Schagen wegens 'vervelend aanwezig gedrag'. 

Echt veel zin had dit niet, want de groep kon een trein later weer instappen en alsnog hun weg vervolgen naar Den Helder. In deze trein kwamen ze bij Anna Paulowna in conflict met een conducteur en machinist, waarbij de machinist het moest ontgelden met een paar rake klappen in zijn maag. Gelukkig voor de treinbestuurder raakte hij hierdoor niet erg gewond.

Politiehonden
Nog voordat de gewaarschuwde politie gearriveerd was, hadden vier van de verdachten al de benen genomen in de richting van het industrieterrein van Anna Paulowna. Alle mannen konden daar met behulp van politiehonden worden aangehouden. 

Even later kwamen er nog meer meldingen bij de politie binnen van een vechtpartij op de Kruiswijk in Anna Paulowna. Daar bleek de rest van de groep relschoppers een feestje te verstoren. Agenten pakten daar nog eens drie mannen op die vermoedelijk ook bij de mishandeling in de trein betrokken waren.

Lees ook: Conducteur krijgt klappen in gezicht na wekken slapende reiziger

De mishandeling van de machinist was niet het enige incident dit weekend. In Castricum werd een conducteur mishandeld door een 24-jarige man, nadat de NS-medewerker hem had gewekt. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!