Ga naar Content
Noordkop & Texel

Bestolen bejaarde echtpaar heeft duizenden euro's nagenoeg terug door gulle gevers

24 februari 2019, 09.20 uur · Aangepast 24 februari 2019, 10.23 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Er lijkt geen einde aan te komen: de crowdfundingsactie voor het bestolen hoogbejaarde echtpaar Albert (92) en Hylke (90) uit Winkel heeft al bijna 23.000 euro opgeleverd. Daarmee is het bedrag waarvan ze eerst dachten "dat ze het nooit meer terug zouden krijgen", in nagenoeg weer terug bij de rechtmatige eigenaar.

Het echtpaar Mels, dat al meer dan 50 jaar een textielwinkeltje runt aan huis in Winkel, werd deze week voor 15.000 euro aan spaargeld bestolen door vier 'klanten'. Ook is de huishoudportemonnee met 750 euro en een kist met sieraden ter waarde van bijna 7.000 euro ontvreemd. "Het is weg. Dat krijgen we nooit meer bij elkaar!", zei het echtpaar geëmotioneerd voor de camera van NH Nieuws.

Sinds het opzetten van de crowdfundingsactie stroomde het geld binnen. Met grote bedrag tegelijk werd er in de eerste paar uur na het online zetten van de pagina al 1.000 euro opgehaald. En nog eens een paar uur later was dit al vertienvoudigd. Om het allemaal nog mooier te maken werd er landelijk aandacht besteed aan de smakeloze beroving en bleven de grote bedragen binnenstromen.  

Lees ook: Crowdfundactie voor beroofd bejaard echtpaar binnen 24 uur al op 15.000 euro

Dit tot grote blijdschap van de kleindochter van het echtpaar die de actie opzette en hoopte op een bedrag van 5.000 euro. Maar dat werd vele malen meer. "Bizar. Geen woorden voor. Surrealistisch. Roze wolk. Ik kan het niet geloven. Sprakeloos", zei ze gisteren tegen NH Nieuws

Vandaag gaat Elvira haar grootouders weer bezoeken, om ze het goede nieuws te vertellen. NH Nieuws zal daar bij zijn.

Bekijk hier het item met het echtpaar Mels, een dag na de beroving.

Albert (92) en Hieke (90) beroofd van al hun spaargeld en sieraden - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!