Ga naar Content
Haarlemmermeer

Intertoys Amstelveen gaat morgen weer open, maar wel met extra bewaking

23 februari 2019, 18.38 uur · Aangepast 24 februari 2019, 13.29 uur
Door: · Foto: Madelief Wilhelmis / RTV Amstelveen

Omdat hij zich zorgen maakte over de veiligheid van zijn werknemers en klanten besloot Hans de Groot vanmiddag vroegtijdig zijn Intertoyswinkel in Amstelveen te sluiten. Hoewel hij vanmiddag ternauwernood een vechtpartij in zijn speelgoedzaak kon voorkomen wil de Amstelveense ondernemer morgen gewoon zijn deuren weer openen. Al is het wel onder strenge bewaking.

Morgen is het zondag, wat de laatste dag is dat klanten hun Intertoyscadeaukaarten kunnen inwisselen. De Intertoys heeft al sinds gisteren te kampen met storingsproblemen waardoor veel mensen hun kaarten niet ingewisseld krijgen. Dit leidt tot lange rijen bij de kassa en frustratie bij klanten. In de winkel van Hans de Groot liepen de spanningen vandaag zelfs zo hoog op dat personeel werd bespuugd en klanten speelgoed meenamen zonder te betalen. Omdat zijn personeel zich niet veilig voelde zag de winkelier geen andere oplossing dan de deuren sluiten. Toch blijft hij optimistisch en wil hij morgen gewoon weer op tijd open gaan. 

Lees ook: Cadeaukaarten Intertoys nog twee dagen geldig, maar winkels kunnen ze niet aannemen

Morgen nog meer drukte verwacht
De ondernemer verwacht dat als hij niet de juiste voorbereiding treft het morgen nog drukker en chaotischer gaat worden dan vandaag. "Als mensen horen in de media dat ik op zondag geopend ben gaan ze dat zien als de allerlaatste laatste kans om hun cadeaukaarten in te wisselen en dan staan ze hier allemaal voor de deur." vertelt hij aan NH Nieuws. Om deze reden hij druk bezig om extra bewaking en beveiliging in te schakelen. 

Beveiligers en politie 
Het winkelcentrum waar de speelgoedzaak in gevestigd is zorgt morgen voor extra beveiligers. Daarnaast heeft De Groot ook met de wethouder gesproken: "hij is erg geschrokken van wat er gebeurd is vandaag en kijkt voor mij of het mogelijk is om ondersteuning van de politie te krijgen."

Lees ook: Franchisenemers Intertoys kunnen sowieso door: "Wij blijven te allen tijde open"

Tien minuten per cadeaukaart 
Naast de extra beveiliging denkt de winkeleigenaar na over een systeem om mogelijke drukte te reguleren. "Zo kan je op tijd ingrijpen als de rijen te lang worden". Stel dat Intertoys morgen opnieuw te kampen krijgt met een computerstoring kunnen de rijen snel groeien. Zo'n rij kan snel onbeheersbaar lang worden: "Stel je voor dat je voor iedere cadeaukaart die je wilt verwerken 10 minuten nodig hebt en dan heb je mensen voor je neus met acht kaarten in hun hand, dan sta je voor een onmogelijke taak." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!