West-Friesland

Stomdronken Let scheldt politietolk uit na rijden zonder rijbewijs

23 februari 2019, 14.39 uur

Adobe Stock
Adobe Stock

HOORN - Een 37-jarige man uit Letland heeft zich vanmorgen niet van zijn beste kant laten zien: de Let was stomdronken achter het stuur gestapt, weigerde daarna met de politie mee te werken en schold ook nog eens een tolk uit.

De man reed vanmorgen op het Kerkplein in Hoorn, waar de politie hem al snel op het spoor kwam. Volgens een woordvoerder kon de Let niet meer recht op zijn benen staan en sprak hij met een dubbele tong. Ook weigerde de dronkaard mee te werken aan een blaastest.

Tolk uitgescholden
Agenten namen de man daarom mee naar het bureau voor een ademanalyse. Om beter met de dertiger te kunnen communiceren, werd er een tolk ingeschakeld. Daar moest de Let niets van weten: de vrouwelijke medewerker werd door hem uitgescholden en beledigd en bovendien weigerde de man een ademanalyse te doen. 

Na onderzoek bleek dat de Let überhaupt geen rijbewijs had, zijn auto niet was verzekerd en hij in 2018 al twee keer is gepakt voor rijden onder invloed. De politie heeft een proces-verbaal tegen de man opgemaakt.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!