Sport

West-Fries motoravontuur in Australië eindigt met gebroken onderarm

23 februari 2019, 12.15 uur · Aangepast 23 februari 2019, 12.26 uur

Rob Hartog
Rob Hartog

ABBEKERK - Hij had hoge verwachtingen, maar het eerste raceweekend van het WK Supersport in Australië is voor de West-Friese Rob Hartog (26) uit Abbekerk in een zware teleurstelling geëindigd. Bij de tweede vrije training kwam hij ten val en brak hij zijn rechteronderarm. "Enorm zuur."

In het slot van de tweede vrije training van de dag ging het mis en kwam Rob hard ten val. "Ik heb daar een aantal pijnlijke plekken aan overgehouden, maar mijn rechter onderarm en pols bleken het grootste probleem", vertelt hij via WhatsApp vanuit Australië aan NH Nieuws.

In het medische centrum werd vervolgens de breuk geconstateerd. Wel een mooie breuk, vertelt Rob, die in het dagelijks leven werkt voor Tata Steel. "Hij is volledig door. De arm is gezet en zit nu in het gips."

Nuchter
Wat deze blessure betekent voor de rest van het WK Supersport, een motorklasse waarin 12 wedstrijden over het hele jaar worden gereden, is nog niet duidelijk. "Na zondag weten we meer over het herstel en kunnen we vooruitkijken. Ook dit is racen", zegt hij nuchter.

De eerstvolgende race voor het wereldkampioenschap is op 25 maart in het Thaise Buriram. "Dus dat wordt redelijk krap", zegt Hartog. Op 22 april doen de coureurs Assen aan in strijd om de wereldtitel. De laatste race wordt gehouden in Qatar, op 27 oktober.

Naast Rob Hartog doet er nog een andere West-Fries mee aan het WK Supersport: Glenn van Straalen (18) uit Hoogkarspel. Vorige maand interviewde NH Nieuws de twee motorcoureurs. Bekijk hieronder het item.