West-Friesland

Intertoys zal gemist worden: "Het is gewoon een goeie winkel"

22 februari 2019, 21.16 uur

NH Nieuws

ENKHUIZEN - Het mogelijke verdwijnen van de laatste speelgoedwinkel in Enkhuizen komt hard aan bij de klanten. Zowel kinderen als volwassen zullen 'hun' winkel missen.

"Voor heel veel kinderen is dit wel de speelgoedwinkel waar ze naartoe willen, als ze met hun ouders naar de stad gaan", vertellen twee meisjes voor de Intertoys in Enkhuizen. "Heel jammer", verzucht een ander meisje, dat samen met haar moeder aan het winkelen is. "Het is gewoon een goeie winkel."

Lees ook: Franchisenemers Intertoys kunnen sowieso door: "Wij blijven te allen tijde open"

Intertoys heeft een faillissement aangevraagd, waardoor de toekomst van de winkels in het ongewisse is. De franchiseondernemers zijn wel veilig, zij vallen niet onder het faillissement.

20 kilometer rijden
Voor de kinderen in Enkhuizen zal een sluiting betekenen dat ze voor de dichtstbijzijnde speelgoedwinkel 20 kilometer moeten rijden naar Hoorn. "Daar zou ik niet heen gaan", vertelt een vader die met zijn zoontje aan het winkelen is. "Want ik ga niet 20 kilometer rijden voor een speelgoedwinkel." Een meisje ziet dat ook niet zo snel gebeuren: "Mijn vader is heel vaak weg met de auto. En dan moeten we eigenlijk met de fiets, maar dat duurt dan weer te lang."