Noord-Holland

NL
V

Van misbruik verdachte Charly (17) vandaag voor Spaanse rechter

22 februari 2019, 06.57 uur · Aangepast 22 februari 2019, 10.11 uur · Foto: NOS

De rechtbank in het Spaanse Alicante buigt zich vrijdag over de zaak tegen de 17-jarige Castricumse Charly T., die sinds augustus in een Spaanse cel zit op verdenking van seksueel misbruik van twee Engelse meisjes van 12 en 14 jaar. Op 1 maart staat een tweede zittingsdag gepland.

Eerder deze maand verlengde de Spaanse rechter het voorarrest van T. met drie maanden. In een eerdere fase van de procedure heeft het OM schriftelijk geëist dat T. wordt veroordeeld tot vier jaar gevangenisstraf.

Lees ook: Kinderombudsvrouw: Charly zo snel mogelijk uit Spaanse cel

Nederland heeft tot dusver tevergeefs geprobeerd de jongen terug naar Nederland te krijgen, onder meer via diplomatieke weg. Minister Stef Blok (Buitenlandse Zaken) liet eerder weten dat hij vindt dat T. het oordeel van de rechter buiten de gevangenis moet kunnen afwachten. In de Tweede Kamer zijn al een paar keer vragen gesteld door het CDA over de kwestie.

Ontkend
T. heeft de beschuldigingen ontkend. Het incident zou zich hebben voorgedaan in een bungalowpark in de buurt van Benidorm, waar T. met zijn familie op vakantie was.

Lees ook: Spaans OM: vier jaar cel voor Charly in omstreden zedenzaak

Voor zover bekend is T. de enige Nederlandse minderjarige die in een cel in het buitenland zit. In Spanje zitten circa 250 Nederlanders gedetineerd.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!