Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Franchisenemers Intertoys kunnen sowieso door: "Wij blijven te allen tijde open"

21 februari 2019, 20.55 uur
Door: · Foto:

Onzekere momenten voor de honderden winkels van Intertoys nadat het faillissement van de speelgoedketen werd aangekondigd. Toch konden de franchisenemers van Intertoys vandaag toch nog opgelucht ademhalen. Zij kunnen sowieso doorgaan.

De zelfstandige ondernemers vallen niet onder het failissement en zullen ook nog beleverd worden. Deze filialen zijn namelijk geen eigendom van Intertoys, maar van ondernemers die een vergoeding betalen om de handelsnaam te mogen gebruiken. Daardoor zijn ze financieel onafhankeljik.

"Te allen tijde blijven wij open", vertelt bedrijfsleider Frank van den Hoek van de franchise Intertoys in Heerhugowaard. "En wij hebben voor de zekerheid ook eigen leveranciers gevonden."

Lees ook: Cadeaubonnen Intertoys nog tot en met zondag geldig

Het is onduidelijk hoeveel franchisewinkels er in Noord-Holland zijn. In heel Nederland zijn het er iets meer dan honderd. De franchiseondernemingen die NH Nieuws sprak bevestigden allemaal dat ze hoe dan ook open zouden blijven. Intertoys bevestigt dat.

De winkels die wel van Intertoys zelf zijn, blijven voorlopig ook nog open. Dit zou de kansen op een doorstart vergroten. Maar als die doorstart er niet komt, zullen ze waarschijnlijk sluiten.

Hart onder de riem
De franchisewinkels van Intertoys bestaan vaak al tientallen jaren. Zo ontstond de winkel van Barend Cruijff uit Purmerend in 1932, toen zijn oma ermee begon. Barend gaat er vanuit dat het goed komt met zijn winkel, en dat is belangrijk voor zijn klanten, die zeggen niet zonder te kunnen.

Franchise Intertoys kunnen door - NH Nieuws

Barend krijgt veel betrokken reacties van klanten: "Het is hartverwarmend. Mensen voelen zich geroepen om je aan te spreken en je een hart onder de riem te steken. En dat doet ons heel goed."

Naam Intertoys
Nog onduidelijk is of de franchisewinkels ook de naam Intertoys kunnen behouden, dat is afhankelijk van de mogelijke koper van het speelgoedconcern. Barend heeft er in ieder geval vertrouwen in dat het goedkomt: "Ik ga er vanuit dat de Intertoys behouden blijft, zoals het er nu naar uit ziet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!