Whatsapp

IJmond

Zee- en Havenmuseum in IJmuiden bestaat 25 jaar

21 februari 2019, 21.28 uur · Aangepast 21 februari 2019, 23.13 uur

Het IJmuider Zee- en Havenmuseum bestaat 25 jaar. Wie wil weten hoe trots voorzitter Cor Oudendijk op het bereiken van die mijlpaal is, hoeft hem maar kort aan te kijken. De IJmuidenaar straalt van oor tot oor.

Het museum toont de geschiedenis van het Noordzeekanaal, de haven, de visserij, het loodswezen en de ontwikkeling van IJmuiden en probeert dat ook voor kinderen aantrekkelijk te maken. Oudendijk weet dat de concurrentie van onder meerde spelcomputer tegenwoordig groot is.

"Daarom proberen we er een doe-museum van te maken. Hier mogen kinderen iets aanraken. Op die manier komen ze spelenderwijs in contact met de geschiedenis van dit gebied."

Ambassadeur
Zelf is hij de beste ambassadeur van het museum, én van IJmuiden. De oud-havenmeester van Amsterdam vertoeft graag tussen de vele attributen en vertelt er nog liever over. Hij voelt zich als het bekende kind in de snoepwinkel.

"Ja, dit heeft echt mijn belangstelling. Maar ik zie ook bij veel bezoekers dat ze het hier leuk vinden. Gisteren hoorde ik een groepje je kinderen roepen dat ze graag nog eens terug willen komen omdat ze het erg leuk vonden. Kijk, dat doet mij goed." 

In het jubileumjaar organiseert het museum tal van evenementen. 

www.zeehavenmuseum.nl

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
NH Nieuws
Whatsapp