Ga naar Content
Gooi

Opgeluchte reacties na uitspraak Gilly Emanuels: "Eindelijk gerechtigheid"

21 februari 2019, 18.38 uur · Aangepast 21 februari 2019, 19.47 uur
Door: Carina Gutker · Foto: NH Nieuws / Carlijn Kok

Op de Facebookpagina van NH Gooi reageren mensen opgelucht op het nieuws dat de Hilversumse ijssalonhoudster Gilly Emanuels geen straf krijgt. "Hoera, eindelijk gerechtigheid", schrijft Hetty bijvoorbeeld. Emanuels werd aangeklaagd voor mishandeling nadat ze haar belagers na veel treiterijen met een stok te lijf ging.

Het feit dat Emanuels zich vanwege haar actie voor de rechter moest verantwoorden, gaat er bij veel mensen nog altijd niet in. "Alleen al dat ze voor moest komen was belachelijk", vindt Bert. "Politie die haar werk niet doet en dan nog zo'n wereldvreemde officier die 120 uur werkstraf durft te eisen."

Lees ook: Gilly Emanuels opgelucht na uitspraak: "Ik kan verder met mijn leven"

Sterker nog, de ijssalonhoudster zou aanspraak moeten maken op een schadevergoeding, vinden meerdere mensen. "Nu ze is vrijgesproken, kan ze een schadevergoeding eisen", schrijft Betsie. En ook Anna denkt daaraan: "En de schade die zij heeft geleden, kan dat worden verhaald op dat tuig?"

'Uitroeien dat tuig'
Sommigen gaan zelfs een stapje verder: "Nu die groep lamzakken nog verwijderen uit het straatbeeld", aldus Hetty. Bert is duidelijk voor een harde behandeling: "Gilly is het slachtoffer van dat stelletje ellendelingen. Pak die hele bende eens op en pak ze aan zodat ze het in het vervolg wel uit hun hoofd halen ooit nog tot overlast te zijn."

Daar is Hetty het mee eens: "Uitroeien dat tuig", besluit ze.

Lees ook: Rechter legt uit: geen vrijspraak, maar oko geen straf voor Gilly Emanuels

Het Openbaar Ministerie is er nog niet over uit of ze in hoger beroep gaat. Emanuels reageerde gisteren emotioneel op de uitkomst. "Ik kan eindelijk verder met mijn leven", zei ze voor de camera van NH Nieuws.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!