Alkmaar

Debbie 'Sister' Sledge treedt spontaan op in Alkmaarse boksschool: "Gewoon een legende"

21 februari 2019, 15.42 uur · Aangepast 22 februari 2019, 07.45 uur

8Count
8Count

ALKMAAR - Hoog bezoek voor de Alkmaarse boks- en dansschool 8Counts aan de Marterkoog. Niemand minder dan de Amerikaanse zangeres Debbie 'Sister' Sledge liep daar gisteren spontaan binnen voor een bokstraining. "En toen ze na de training een microfoon zag liggen, riep ze 'Lets sing!'"

Dat vertelt medewerkster Kim aan NH Nieuws. "Haar stiefdochter bokst bij ons en haar kleindochter danst bij ons", legt ze uit. "Gisteren kwam ze spontaan met hen binnen en zei ze dat ze ook graag wilde meedoen met een boksles."

Lees ook: Justin Timberlake fietst door Schoorl: 'Sssst..mondje dicht'

Met haar 64 lentes is Debbie is de oudste van de vier zussen die sinds 1971 onder de naam Sister Sledge ook in Nederland meerdere hits scoorden. Na het hoogtepunt van haar zangcarrière trouwde Debbie een Nederlandse man, wat direct haar band met Alkmaar verklaart. 

'Heel sportief'
"Ze is bij familie op bezoek", vertelt Kim. Bekende kickboksers komen er regelmatig over de vloer, maar ze moet bekennen dat ze 'nog nooit zo'n legende' in de boksschool heeft gezien. "Het was haar eerste keer boksen, maar ze deed heel sportief mee." 

Behalve een stevige linker directe beschikt ze nog altijd over een gouden strot, zo bewees Debbie na de training tijdens een jamsessie met Iva Braam, de eigenaar van 8Counts. "Hij treedt zelf ook op", vertelt Kim. "Ze hebben Sir Duke van Stevie Wonder en We Are Family gezongen." Met dat laatste nummer scoorden de zussen in 1979 hun grootste hit."

Concert in Victorie
Wie haar nog een keer tegen een boksbal wil zien meppen, moet geluk hebben. Wie haar liever op een podium in actie ziet op het podium dan in de boksring, heeft het wel in eigen hand: "In juni geven ze weer een concert in Victorie", besluit Kim met een verwijzing naar hun aanstaande optreden in het Alkmaarse poppodium. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!