Start van hoofdcontent

HOORN

nl

Zwaag niet terug op borden langs Westfrisiaweg: "Ronduit teleurstellend"

21 februari 2019, 12.36 uur · Foto: NH Nieuws

De Zwaagse Ondernemersvereniging vindt het 'ronduit teleurstellend' dat de plaatsnaam Zwaag niet terugkeert op de nieuwe afslagborden van de Westfrisiaweg. Het college schrijft in een brief dat dat niet nodig is omdat de weg geheel in Zwaag ligt.

Dat 'Zwaag' niet op de nieuwe afslagborden is opgenomen, is tegen het zere been van de Zwaagse Ondernemersvereniging en Caranavalsvereniging Het Masker, zo bleek vorige maand.  

"Er komen straks vijftigduizend mensen naar Zwaag om carnaval te vieren. Het zou toch wel prettig zijn als die ons makkelijk kunnen vinden", zei voorzitter Bernd Laan toen. Ook stuurde de Hoornse gemeenteraad het provinciebestuur een brief met het dringende verzoek om Zwaag op de afslagborden te laten terugkeren. 

Lees ook: 'Plaatsnaam Zwaag moet terug op de richtingsborden'

Maar omdat de Westfrisiaweg al geheel in Zwaag ligt, wordt de plaatsnaam niet op de afslagborden vermeld. Wel komen er in maart en april ter hoogte van afrit Hoorn-Noord en Bangert en Oosterpolder zogeheten (pseudo)komborden langs de weg te staan met de aanduiding 'Zwaag'. 

'Minder informatie'
Het alternatief was om drie keer Zwaag op de verwijsborden te zetten, zonder vermelding van de deelgebieden in Zwaag. "Daarmee krijgt de weggebruiker, naar onze mening, minder informatie", aldus het college. 

Lees ook: Plaatsen verkeersborden Westfrisiaweg in volle gang: "Waar is afslag Zwaag gebleven?"

Koos Bekker, voorzitter van de Zwaagse Ondernemersvereniging, vindt het 'ronduit teleurstellend'. "Het alternatief om op drie afslagen Zwaag te vermelden, hoeft helemaal niet. Er hoeft enkel een aanduiding te komen op de afslag bij Oostergouw". De vereniging laat het er niet bij zitten en richt samen met de carnavalsvereniging opnieuw een brief aan het college. 

Reactie afwachten 
Het college wil afwachten hoe weggebruikers op de nieuwe bebording reageren nadat deze in maart en april geplaatst is. Als het ontbreken van de plaatsnaam problemen oplevert, en die problemen langer dan zes maanden aanhouden,  zal worden onderzocht hoe de borden het beste kunnen worden aangepast. 

Bekijk hier de reportage die NH Nieuws eerder maakte:

"Waar is de afslag Zwaag gebleven?" - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!