Ga naar Content

Brand in Hilversums huis onder controle, kat 'via luikje' aan dood ontsnapt

De uitslaande brand die gisteravond uitbrak in een woning in de Hilversumse Pauwenstraat is onder controle. De woning is volledig verwoest, maar er zijn geen slachtoffers gevallen. Zelfs de kat - die een deel van de nacht vermist werd - heeft zichzelf 'via het kattenluikje' in veiligheid gebracht.

Dat zegt een woordvoerder van de Veiligheidsregio voor de camera van NH Nieuws. 

De brand brak gisteravond rond 23.00 uur uit op de zolder van het pand. "De brand is op zolder door het dak heen gegaan", vertelt de woordvoerder. "De brand is ook doorgegaan naar beneden, en het dak is inmiddels helemaal open. De woning moet als verloren worden beschouwd." Naastgelegen panden zijn gespaard gebleven.  

Lees ook: Verwoestende brand legt Hilversumse woning in de as 

Op het moment dat de brand uitbrak was de bewoner thuis. Hij kon de woning op tijd verlaten, maar kon een groot deel van de nacht niet zeggen of zijn huisdier de vlammenzee had overleefd. Later in de nacht werd de bewoner herenigd met z'n kat. "Ik heb de bewoner inmiddels gesproken", aldus de woordvoerder. "De kat is via het kattenluikje naar buiten gegaan." 

Vanwege de hevige rookontwikkeling die met de brand gepaard ging, werd bewoners en omwonenden van de Pauwenstraat aangeraden hun ramen en deuren gesloten de houden. Inmiddels is de vlammenzee onder controle, en kunnen ramen en deuren weer open. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: Inter Visual Studio