Ga naar Content
Gooi

Verwoestende brand legt Hilversumse woning in de as

20 februari 2019, 23.31 uur · Aangepast 21 februari 2019, 01.06 uur
Door: · Foto: Inter Visual studio / Jan Peter Otto

In een woning aan de Pauwenstraat in Hilversum heeft gisteravond laat en vannacht een forse brand gewoed. De vlammenzee die even voor 23.00 uur ontstond, heeft het rijtjeshuis grotendeels verwoest. Daarbij zijn geen gewonden gevallen, bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Gooi- en Vechtstreek aan NH Nieuws.

Op het moment dat de brand uitbrak was de mannelijke bewoner thuis. Hij wist gelukkig veilig en op tijd buiten te komen, aldus de woordvoerder. Hij kon om 00.30 uur (nog) niet bevestigen dat er een kat vermist zou zijn, zoals een omstander wist te vertellen. 

Van de woning staan grofweg alleen nog de muren overeind. Het dak is ingestort en het huis is volledig onbewoonbaar geworden, voegt de woordvoerder er aan toe. 

Omdat het afgebrande pand zit ingeklemd tussen andere huizen, heeft de brandweer er alles aan gedaan te voorkomen dat het vuur oversloeg. Dat is gelukt: op rookontwikkeling na hebben de woningen ernaast geen schade opgelopen. Alle betrokkenen zijn door familie of vrienden opgevangen om de nacht bij hun door te brengen.

Buurtbewoners werden opgeroepen ramen, deuren en ventilatieroosters gesloten te houden. 

Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.