Alkmaar

Schade door brand skibaan Bergen vele malen groter: 53.000 euro

20 februari 2019, 21.55 uur · Aangepast 21 februari 2019, 09.15 uur · Foto: NH Nieuws/ Anne Klijnstra

Whatsapp

Geen 15.000, maar 53.000 euro schade door de brand bovenaan de helling van de skibaan Il Primo in Bergen. Dat blijkt uit de offertes die zijn aangevraagd om de baan te herstellen.

De brand vernielde zondagavond een starthuisje en de ondergrond van de Bergense skibaan. De schade is veel groter dan eerst werd geschat. Voorzitter Lex Verweij is er flink zuur van. "Onze eerste schatting is veel te laag blijkt nu we de offertes binnen hebben voor het herstel van de baan."

Lees ook: Fikse schade na brand op skibaan Bergen: "Daders staan haarscherp op beeld"

De afgelopen twee dagen heeft een gespecialiseerd bedrijf alle verkoolde troep afgevoerd. Nu blijkt dus dat het vuur veel meer vernield heeft. "De hekken, de ondergrond met vlonders, elektra, tijdwaarnemingsapparatuur. Het moet allemaal vervangen worden. Daarnaast lopen de kosten op omdat het een lastig te bereiken plek is om te werken."

Daders
Het vuur is vrijwel zeker aangestoken. De vermoedelijk daders zijn nog onbekend. "Ze staan haarscherp op de bewakingsbeelden die we hebben overgedragen aan de politie", waarschuwde Verweij al eerder. "Maar ze hebben zich nog niet gemeld. We hopen nog steeds dat ze dat alsnog doen."

Kijk hier naar de video die we maakten de dag na de brand:

NH Nieuws

Whatsapp