Ga naar Content
Haarlemmermeer

Maria zoekt haar redder in nood: "Ik heb hem nooit kunnen bedanken voor mijn leven"

20 februari 2019, 22.10 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Links is Maria in 1994 en rechts is Maria nu

"Ik kan het na al die tijd nog steeds niet afsluiten", vertelt Maria Kroezen. De voormalig inwoonster van Hoofddorp belandde 25 jaar geleden op 4 februari 1994 om 8.00 uur met haar auto in het water aan de Bennebroekerweg in Nieuw-Vennep. Een onbekende man heeft haar toen uit haar zinkende auto gered. Nu is ze naar hem op zoek in de hoop hem eindelijk te kunnen danken voor haar leven.

Het zijn voor haar de laatste puzzelstukjes die ontbreken. Het ongeluk blijft in haar hoofd afspelen. "Ik hoef maar een paar remlichten te zien en het komt weer terug. Het is voor mij nog niet afgesloten", aldus Maria. 

Zoektocht
Ze heeft haar redder in nood nooit kunnen bedanken, want door de shock hebben ze nooit contactgegevens uitgewisseld. "Ik zat destijds alleen in de auto en kan het daarom met niemand delen. Ik wil het delen met deze man. We hebben het samen meegemaakt", vertelt Maria. 

De man was ten tijde van het ongeluk al rond de vijftig jaar oud. Volgens Maria tikt de tijd door en daarom is ze erg bang dat hij al is overleden. Ze zette al eerder een zoektocht op, maar die was tevergeefs. "Ik ga het nu weer proberen, want in het tijdperk van de social media is dit het juiste moment", zegt zij hoopvol. 

Sprong in het water
Maria hoopt dat de man het verhaal herkent, of dat er een belletje gaat rinkelen bij familieleden of collega's als ze dit lezen. De man sprong destijds in het water en heeft haar uit de auto getrokken. Toen zij veilig was, sprong hij opnieuw het water in omdat het voor hem niet duidelijk was of ze de enige was in de auto. "Dit maak je niet zomaar mee. Ik hoop dat hij het aan veel mensen heeft verteld. Hopelijk kan iemand het zich herinneren."

💬 Ben of ken jij de man uit het verhaal van Maria Kroezen-Åkersten? 
Stuur ons dan een Whatsapp berichtje of SMS op 0630093003.