Start van hoofdcontent

Noord-Holland

NL
V

Lenteweer laat zich opnieuw zien dit weekend: volop zon en hoge temperaturen

20 februari 2019, 18.34 uur · Aangepast 20 februari 2019, 21.56 uur
Door Lotte Stekelbos · Foto: Adobe Stock

Barbecueweer gaat misschien wat ver, maar we kunnen dit weekend van de zon genieten. De ochtendmist kan wel een spelbreker zijn, maar uiteindelijk klaart het op en zijn de temperaturen om over naar huis te schrijven.

Misschien kunnen we dit weekend onze winterjas al opbergen, want het wordt lekker weer in Noord-Holland. "Het is erg zacht voor de tijd van het jaar. Het is absoluut uitzonderlijk, want dit zijn passende temperaturen voor laat in maart", vertelt weerman Jan Visser. "Barbecueën is alleen wel wat overdreven voor eind februari", aldus de weerman. 

Lees ook: Volop zon op heerlijke voorjaarsdag

Let wel op als je zondagochtend naar buiten gaat, want je kunt tegen een koude muur aanlopen. In de nacht van zaterdag op zondag kan het namelijk vriezen. Ook gooit de ochtendmist misschien wat roet in het eten, maar uiteindelijk gaat het sowieso opklaren. De temperatuur loopt dit weekend op tot 13 graden. 

Weerman Jan Visser zegt dat we altijd een slag om de arm moeten houden in deze tijd van het jaar, maar dat we sowieso kunnen rekenen op zonnige periodes. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!