Alkmaar

Politie vindt 'wapenarsenaal' in huis Alkmaarse woonwijk Daalmeer

20 februari 2019, 15.33 uur · Aangepast 20 februari 2019, 16.24 uur

Politie Alkmaar
Politie Alkmaar

ALKMAAR - Bij een inval in een woning in de Alkmaarse woonwijk Daalmeer heeft de politie vanochtend een 'heel wapenarsenaal' aangetroffen.

De politie besloot de woning te doorzoeken nadat meerdere buurtbewoners hadden gemeld dat ze de bewoner met een wapen hadden gezien. 

Lees ook: Wapenarsenaal in Hoofddorp gevonden

Bij het doorzoeken van de woning stuitten agenten op een gasdrukwapen met bijbehorende munitie, vertelt een politiewoordvoerder. Met zo'n wapen mag je niet de openbare weg op, maar het thuis bewaren is niet per se verboden, legt hij uit.

Behalve het gasdrukwapen werden meerdere voorwerpen aangetroffen die doorgaans niet tot wapens worden gerekend, maar waarmee wel veel leed kan worden aangericht. Hakbijlen, messen en kruisbogen: de aangetroffen collectie was groot genoeg om een bloedbad aan te richten.

Legale voorwerpen
Volgens wijkagent Bart Pruiksma worden de legale voorwerpen - vanwege de omstandigheden waarin ze zijn gevonden - ook als 'wapens aangemerkt', al kan de politiewoordvoerder dat niet bevestigen. "Blij dat het van de straat is", twittert wijkagent Bas Wijnen bij een foto van het wapentuig. Toch is de bewoner niet aangehouden. "Het is iemand die zorg nodig heeft", licht de woordvoerder toe. "Daarom ligt de nadruk op het zorgverlening en niet op strafrechtelijke vervolging." 

Het gasdrukwapen, wat vroeger een luchtdrukwapen heette, is voor onderzoek in beslag genomen. "We gaan kijken wat het precies is, een verboden soort of niet."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!