Noord-Holland

Gezin aangehouden voor mensensmokkel: Syrische 'lookalikes' naar Nederland gehaald

20 februari 2019, 15.16 uur · Aangepast 20 februari 2019, 15.35 uur

ANP
ANP

NOORD-HOLLAND - Meerdere leden van één gezin zijn door de Koninklijke Marechaussee opgepakt op verdenking van mensensmokkel. Ze worden verdacht mensen te hebben gesmokkeld vanuit Syrië naar Nederland.

De vijf verdachten komen uit Alkmaar, Den Helder, Stede Broec en Arnhem. Het gaat om de vader, de moeder, twee zonen en een dochter van het gezin.

Lookalikes
Het gezin smokkelde Syriërs vanuit Turkije via Griekenland per vliegtuig naar Nederland door ze te laten lijken op foto's in paspoorten van leden van de familie. Een dochter van het gezin smokkelde op die manier op 26 januari een minderjarig kind uit Athene binnen op een document van haar eigen kind. 

Het gezin bestaat uit twaalf personen, onder wie ook minderjarige kinderen. De verdachten die zijn opgepakt zijn tussen de 27 en 60 jaar. 

Mogelijk meer aanhoudingen
De marechaussee heeft meerdere huiszoekingen gedaan. Hierbij werden reisdocumenten, vliegtickets, contant geld, telefoons en laptops in beslag genomen. Er wordt verder onderzoek gedaan in de zaak en de marechaussee sluit meerdere aanhoudingen niet uit. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!