Gooi

Wijdemeren 'verbijsterd' door uitspraken gedeputeerde: "Provincie niet op de hoogte"

20 februari 2019, 12.40 uur · Aangepast 20 februari 2019, 15.32 uur · Door Carina Gutker

NH Nieuws / Gemeente
NH Nieuws / Gemeente

LOOSDRECHT - Wijdemeren is 'verbijsterd' door de uitspraken van gedeputeerde Jack van der Hoek dat de gemeente nog anderhalf jaar heeft om de bestuursproblemen op te lossen. "Het kan niet anders dan dat de provincie niet op de hoogte is van wat er hier speelt", reageert wethouder Joost Boermans tegen NH Nieuws.

Voor Boermans vielen de uitspraken van de gedeputeerde gisteren rauw op zijn dak. "We moesten er letterlijk van bijkomen. We waren blij van de fusieperikelen af te zijn en dan komt het weer terug. Verder weet de provincie dat net de procedure voor een nieuwe vaste burgemeester is ingezet."

'Onterechte kritiek'
Hij vindt bovendien dat de kritiek onterecht is. "Het is terecht dat de provincie gemeenten in de gaten houdt, maar de kritiek snijdt geen hout. We hebben juist forse stappen gezet om de bestuurskracht te verbeteren."

Hij noemt enkele voorbeelden: "Denk aan de voortgang van het Gebiedsakkoord Oostelijke Vechtplassen en het realiseren van twee integrale kindcentra in Loosdrecht. Bovendien hebben wij al jaren een sluitend perspectief in de begroting."

'Bewijzen aan lopende band'
Boermans gaat nog even verder: "Onlangs zijn de gemeenten door de provincie beoordeeld, en terwijl bijna alles 'voldoende' was kregen wij een 'goed'. Daarom denk ik dat de provincie niet op de hoogte is van wat hier speelt. De gedeputeerde vindt dat wij ons moeten bewijzen, maar we bewijzen ons al aan de lopende band."

Lees ook: 'Wijdemeren krijgt 1,5 jaar de tijd om bestuursproblemen op te lossen'

Wijdemeren is boos ('onbehoorlijk dat het op deze manier naar buiten is gebracht'), maar wil wel het gesprek aangaan met Jack van der Hoek. "We hebben hem uitgenodigd voor een gesprek. Op 14 maart komt bovendien Arthur van Dijk, de nieuwe Commissaris van de Koning, naar ons en dan gaan we het ook bespreken."

Gedwongen fuseren
Gedeputeerde Jack van der Hoek zei gisteren in een gesprek met NH Nieuws dat Wijdemeren binnen anderhalf jaar met een oplossing moet komen en dat het anders alsnog gedwongen moet fuseren met Hilversum. Bekijk hieronder zijn uitspraken:

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!