Ga naar Content

Provincie niet gevoelig voor alternatief plan verbinding A8 en A9

"Eureka", riep Uitgeester John Nuijens toen hij zijn plan had bedacht voor de verbinding tussen de snelwegen A8 en A9. Zijn oplossing is volgens z'n berekening veel goedkoper en ook simpeler te realiseren dan de plannen van de provincie Noord-Holland. Toch vond hij geen gehoor. Gedeputeerde Staten heeft na jaren van gesteggel gekozen voor de zogeheten Golfbaanvariant.

"Doodzonde", verzucht Nuijens, die de provincie zegt te kunnen behoeden voor een kostbare flater. "Ik zou de provincie willen vragen toch nog eens naar mijn plan te kijken. Het is namelijk echt een goeie oplossing."

Lees ook: Actie tegen Golfbaanvariant A8-A9: "Dit plan moet snel van tafel"

De oplossing voor de verbinding tussen de A8 en de A9 ligt in de eerder afgeschoten 'Heemskerk-variant'. Een kleine aanpassing maakt deze in de prullenbak verdwenen variant volgens Nuijens tot het ei van Columbus. "In dit alternatief maak ik gebruik van de bestaande infrastructuur. Door een rotonde te bouwen plus een fly-over hoef je het verkeer niet een paar kilometer over de A9 te leiden. Daardoor voorkom je files."

'Voor de hand'
Nuijens verbaast zich erover dat niemand anders met dit plan is gekomen. "Het ligt namelijk erg voor de hand." Toch was hij de enige die deze oplossing zag, al gebeurde dat wel pas nadat de provincie de Golfbaanvariant had gekozen. "Dat kwam omdat er lange tijd geen noodzaak was hierover na te denken. De Golfbaanvariant kwam pas later in beeld." 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: NH Nieuws