Start van hoofdcontent

Haarlem

nl

DJ Giel Beelen is rijbewijs definitief kwijt na rijden met slok op

19 februari 2019, 15.09 uur · Aangepast 19 februari 2019, 15.48 uur · Foto: ANP/Remko de Waal

Radio-dj Giel Beelen raakt alsnog zijn rijbewijs kwijt, omdat hij twee keer is veroordeeld voor het rijden onder invloed. Ook moet de Haarlemmer een boete betalen van 750 euro. De Hoge Raad heeft vandaag bepaald dat de veroordeling hiertoe door de rechtbank definitief is.

De rechtbank veroordeelde de radio-dj tot de boete en zes maanden rijontzegging, waarvan vijf voorwaardelijk. Maar omdat het de tweede keer in vijf jaar tijd was dat hij hiervoor werd veroordeeld, wordt zijn rijbewijs ongeldig verklaard en moet hij opnieuw rijlessen nemen en een rijexamen afleggen.

Lees ook: Giel Beelen stapt opnieuw met slok op achter het stuur: "Ben ook maar een mens"

De dj ging in hoger beroep tegen de straf van de rechtbank, omdat hij uitstel wilde van de uitvoering van de straf, om praktische redenen. Het gerechtshof in Amsterdam stelde in september 2017 echter dat zo'n uitstel geen reden kan zijn om een vonnis aan te vechten en verklaarde het hoger beroep niet-ontvankelijk. Beelen stapte daarop naar de Hoge Raad.

De raad stelt nu dat het oordeel van het hof juist is en ook voldoende gemotiveerd. Dat betekent dat de straf van de rechtbank vanaf nu onherroepelijk is en Beelen zijn rijbewijs dus moet inleveren.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!