Ga naar Content
Sport

Ajax-supporters demonstreren zondag in Den Haag

19 februari 2019, 13.48 uur · Aangepast 19 februari 2019, 16.28 uur
Door: · Foto: Pro Shots / Kay Int Veen

Ajax-supporters gaan zondag in Den Haag demonstreren tegen het verbod op supporters uit Amsterdam bij het duel met ADO Den Haag. Burgemeester Paulien Krikke van Den Haag wil opnieuw geen Ajax-fans toelaten.

De AFCA supportersclub kondigt de demonstratie aan op Facebook. Vijf bussen met supporters rijden zondag naar Den Haag om daar vanaf 12.15 uur gedurende de wedstrijd te demonstreren in de binnenstad van Den Haag. 

Duels tussen Ajax en ADO worden sinds 2006 zonder supporters van de uitspelende club afgewerkt. Reden voor dat besluit was een gewelddadige bestorming van een supportershonk van ADO door hooligans van Ajax.

Beide clubs overleggen al langer hoe ze weer supporters naar onderlinge duels kunnen meenemen. Vooral Ajax wil het verbod op supporters van de uitspelende club zo snel mogelijk opheffen.

Het is niet de eerste keer dat fans van Ajax in Den Haag dreigen te demonstreren. Ze liepen ook rond met die plannen in de aanloop naar een bekerduel met Scheveningen, dat in september 2017 zou plaatsvinden in het stadion van ADO. Fans van Ajax waren toen eveneens niet welkom. Ze zagen op het laatste moment af van een demonstratie op het Malieveld omdat de burgemeester van Den Haag, de KNVB en ADO Den Haag hadden toegezegd gesprekken te voeren over het verbod op 'uitsupporters'.

Ajax in beroep voor bekerstrijd
Eerder op de dag werd ook bekend dat Ajax in beroep gaat tegen de KNVB, omdat er geen Ajax-supporters welkom zijn bij de halve finale van de bekerstrijd in de Kuip tegen Feyenoord.

Lees ook: 'Ajax in beroep tegen weigeren uitkaarten'