Ga naar Content
Verkiezingen

'Wijdemeren krijgt 1,5 jaar de tijd om oplossing te vinden voor bestuursproblemen'

19 februari 2019, 15.45 uur · Aangepast 4 maart 2019, 15.45 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Wijdemeren moet binnen anderhalf jaar met een oplossing komen voor de bestuursproblemen, anders stapt de provincie naar de minister. Dat zegt gedeputeerde Jack van der Hoek tegen NH Nieuws. "Als we nog eens keer een herindeling beginnen dan verwacht de minister wel dat we eerst met haar in overleg treden."

Wijdemeren zou in eerdere plannen van de provincie al fuseren met Hilversum. Maar die plannen werden ingetrokken, nadat het Rijk de regels voor gemeentelijk herindelingen aanscherpte.

Lees ook: Wijdemeren baalt dat plan voor één gemeente Gooistad van de baan is 

Toch blijft de provincie met name Wijdemeren kritisch volgen. "Je moet voorkomen dat gemeenten door het ijs zakken. Maar dat hebben we in het verleden gezien met bijvoorbeeld Muiden, waar financiële problemen waren, dan word je geen gewilde bruid. Als er met een jaar, anderhalf jaar niets is veranderd en Wijdemeren niet kan aantonen dat de situatie is verbeterd, gaan we in overleg met de minister", aldus Van der Hoek, die daarmee hint op een gedwongen fusie.

Gedeputeerde Jack van der Hoek over Wijdemeren - NH Nieuws



Cultuur en Klimaat
In het uitgebreide interview met gedeputeerde Jack van der Hoek gaat hij ook in op zijn portefeuille cultuur, maar ook over de uitdagingen op het gebied van klimaat en duurzame energie. Zeker nu er druk wordt gewerkt aan een uitgewerkt klimaatakkoord. Bekijk het interview hier:

Complete interview gedeputeerde Jack van der Hoek - NH Nieuws

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!