Ga naar Content
Sport

'Ajax in beroep tegen weigeren uitkaarten'

19 februari 2019, 10.58 uur
Door: · Foto: Pro Shots/Kay in ý Veen

Ajax gaat in beroep tegen de beslissing van de KNVB om geen kaarten beschikbaar te stellen voor het uitvak bij de halve finale van de KNVB-beker tegen Feyenoord. Dat meldt de supportersvereniging van Ajax op haar site.

Burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam gaf afgelopen week in een gesprek met RTV Rijnmond aan dat Ajax-supporters bij een eventuele bekerfinale tussen Ajax en Feyenoord welkom waren geweest.

Gesterkt door die uitspraak vinden de AFCA Supportersclub en de Supportersvereniging Ajax dat de de KNVB meer moeite had moeten doen om kaarten voor het uitvak beschikbaar te krijgen. Want waarom wel bij een eventuele finale en niet nu de clubs elkaar in de halve finale treffen. Volgens de reglementen van de KNVB had er ook vooroverleg moeten plaatsvinden tussen de clubs en de bond.

Gesterkt door de uitspraak van Aboutaleb hopen de supportersverenigingen dat er in ieder geval zo snel mogelijk gesproken kan worden over het toelaten van supporters bij de Klassieker vanaf het volgende seizoen.

De halve finale van de bekercompetitie tussen Ajax en Feyenoord wordt op woensdag 27 februari gespeeld in de Kuip in Rotterdam.