Noordkop & Texel

Stichting maakt bezwaar tegen komst ambtenaren Den Helder

18 februari 2019, 20.28 uur · Aangepast 19 februari 2019, 10.23 uur · Foto: DHfoto

Whatsapp

Stichting tot Behoud Cultureel Erfgoed Den Helder heeft een bezwaar ingediend tegen het plan van de gemeente om het stadhuis te verhuizen naar Museumhaven Willemsoord. "De ontwikkeling van de museumhaven komt in gevaar als daar honderden ambtenaren worden gehuisvest."

Het gemeentebestuur discussieerde er jarenlang over. Toch kwam er dan vorige maand toch een besluit: het nieuwe stadhuis komt te staan op de oude rijkswerf Willemsoord. Maar de Stichting Behoud tot Cultureel Erfgoed Den Helder, die vorige week werd opgericht, ziet niks in deze plannen. 

Lees ook: Eindelijk duidelijkheid: stadhuis Den Helder verhuist naar oude rijkswerf Willemsoord

Vandaag diende de stichting daarom een bezwaarschrift in bij de gemeenteraad. Dit werd door verschillende organisaties, stichtingen en scheepseigenaren ondertekend. Zij zouden zo'n 200 vrijwilligers vertegenwoordigen die actief zijn in de Museumhaven. "Zij steken hun ziel en zaligheid in het restaureren en exploiteren van de nautische monumenten", aldus voorzitter Paul Schaap. 

Lees ook: Historische rijkswerf in beeld als locatie voor nieuw stadhuis Den Helder

Schaap is bang dat de Museumhaven 'leegloopt', als de gemeente zich daar gaat vestigen. "Verder staat het voortbestaan van de Traditionele Schepen Beurs en andere nautische evenementen op de tocht, evenals het plegen van onderhoud", stelt hij.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Whatsapp