Ga naar Content

Omwonenden Schiphol boos om uitspraak minister: "Klaar is klaar"

Schiphol moet ook na 2020 blijven groeien, vindt minister Cora van Nieuwenhuizen (Infrastructuur en Waterstaat). Bij Vijfhuizers valt deze uitspraak rauw op hun dak. "Als je hier zelf niet woont, is dat ook heel makkelijk om te zeggen."

Volgens een bewoner zijn er momenten dat er elke minuut wel een vliegtuig overvliegt. "Het is hier al zo druk", concludeert ze. Een andere omwonende is in elk geval niet verbaasd dat de minister groei wil zien. 

Lees ook: Minister Cora van Nieuwenhuizen: "Schiphol zal doorgroeien"

"Er zijn natuurlijk economische belangen, dat begrijpt iedereen. Den Haag al helemaal, want het zijn allemaal graaiers daar", voegt hij verontwaardigd toe. "Maar klaar is klaar."

In de zee
Een andere oplossing voor de groei is een uitbreiding van Schiphol in zee. Maar daar zitten bewoners van Wijk aan Zee dan weer niet op te wachten. "De omgeving is al te zwaar belast", zegt een van hen. "In nette bewoordingen: dat vind ik helemaal niks", vertelt een andere bewoner. 

Lees ook: Schiphol-topman: Voor de zomer besluit over groei luchthaven

Of Schiphol daadwerkelijk door mag groeien, is nog niet bekend. Het besluit hierover komt voor de zomer, verwacht Schiphol-topman Dick Benschop. Oorspronkelijk zou het kabinet bij deze beslissing het advies van de Omgevingsraad Schiphol (ORS) meenemen. Tot een advies kwam het niet: de meningen lagen te ver uiteen. 

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: