Ga naar Content
IJmond

Gedeputeerde Tekin gaat aangifte doen na bedreiging: "Ongehoord en onacceptabel"

18 februari 2019, 17.26 uur · Aangepast 18 februari 2019, 18.03 uur
Door: · Foto: NH Nieuws

Gedeputeerde Adnan Tekin is geschrokken van de bedreigingen die hij vanochtend aan zijn adres heeft ontvangen. "Ik zie dit als een doodsbedreiging en ga aangifte doen."

De politicus ontving een mail, waarin stond: 'Als ik kanker krijg gaat u kapot en met u uw collega’s. U liegt en u treuzelt en u denkt dat het uw tijd wel zal duren.' "Daar schrik je van, dan moet je toch even twee keer slikken. Ongehoord en onacceptabel", zegt Tekin voor de camera van NH Nieuws. Dat mailtje heeft hij gekregen, omdat hij verantwoordelijk voor het hoofdpijndossier rondom de grafietregens bij Tata Steel.

Handelen naar eer en geweten
"We handelen naar eer en geweten. We proberen met de middelen die we hebben de overlast te stoppen, en om gedegen gezondheidsonderzoek te doen. Daar heb je echt de tijd voor nodig, dus ik zou de omgeving van Tata willen verzoeken om ons die tijd te gunnen."

Lees ook: Gedeputeerde met dood bedreigd om dossier grafietregens Tata Steel

Het is de eerste keer dat Tekin zulke heftige teksten ontvangt. "Ik zie ook op sociale media dat de kwestie rondom Tata een emotionele is: het gaat om de gezonheid van mensen en hun kinderen. Maar een doodsbedreiging heb ik niet eerder gehad."

Extra veiligheidsmaatregelen
Of dit betekent dat de veiligheidsmaatregelen rondom zijn persoon worden aangescherpt, weet hij niet. "Daar gaat de politie over en ik wil niet op de zaken vooruit lopen. Maar ik laat me niet uit het veld slaan en ik ga gewoon door met waar ik mee bezig was."

Bekijk hier het volledige interview:

Bedreiging van Adnan Tekin - NH Nieuws