Ga naar Content

Lentetuin 2019 volop in voorbereiding: "Het resultaat en de gezelligheid, daar doe je het voor"

Nog ruim een week en dan openen de deuren van de Lentetuin 2019 in Breezand. De timmerploeg is bijna klaar en ook de schilders liggen goed op schema. Het thema van dit jaar is Vive Les Fleurs, Parijs op de Lentetuin. In de loods van Van Lierop staat de Eiffeltoren al in segmenten klaar voor vervoer. Aan de Arc de Triomphe wordt nog hard gewerkt.

"Ja het gaat weer beginnen", lacht Sem Langelaan, Hoofd Opbouw bij de Lentetuin. "We hebben alweer een hele voorbereiding gehad. De timmermannen zijn al weer weken in de weer. En nu de laatste loodjes", vertelt hij. 

Lees ook: Goed begin van de lente met een wollige vierling in Heiloo 🐑🐑🐑🐑

Komende donderdagavond krijgt de Lentetuin de sleutel van de sporthal, even verderop kan het grote verhuizen beginnen. "Het zal makkelijker gaan dan vorig jaar. Toen was alles van papiermaché." Maandagavond moet de bouwploeg klaar zijn want de dag erna komt de potgrond en daarna de bloemen.

Straatwerk
Niet alleen de bekende gebouwen van Parijs zijn nagemaakt: "We proberen echt Parijs zelf neer te zetten. Dus ook het straatwerk. De ploeg loopt mooi op schema maar toch is het nog even doorpakken de komende dagen om alles op tijd af te krijgen: "Het zullen nog wel even wat lange dagen worden maar dat hoort er bij. Het is hartstikke leuk."

De Lentetuin 2019 opent op 28 februari de deuren voor het publiek.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!
Foto: