Ga naar Content

Sprinttalent Onyema Adigida en coach Rozenstruik gouden combinatie

Het is sprinter Onyema Adigida gelukt de 200 meter indoor op zijn naam te schrijven. Naar eigen zeggen was hem dat niet gelukt zonder zijn trainer Urta Rozenstruik.

Op het NK atletiek in Apeldoorn kreeg hij de handen op elkaar en met zijn 19 jaar is dat een knappe prestatie te noemen. "Alles moet kloppen en zeker met de lange benen die ik heb is een bocht indoor lopen heel zwaar", kijkt hij terug op zijn gouden race op de 200 meter. "Dan geef je dus alles, gelijk vanaf de start." Dat bleek genoeg en met een tijd van 21,32 hield de atleet van Phanos zijn concurrenten achter zich. 

Dankbaar
Na afloop had hij woorden van dank over voor zijn moeder en voor zijn trainster. Zijn moeder staat altijd voor hem klaar, maar ook zijn coach speelt een grote rol in zijn succes. "Zonder haar ben ik nergens", vertelt hij. "Mijn trainster traint mij gewoon heel goed." De complimenten en dankbaarheid ontvangt coach Utra Rozenstruik graag. "Dat is heel prettig om te horen", aldus Rozenstruik. "Atletiek is een ondankbare sport, want als coach doe je er veel om heen. Uiteindelijk lopen de atleten, dus het gaat om hen. De coach valt daarin weg, dus het is altijd leuk als je door atleten genoemd wordt. Je tijd en energie die je erin steekt wordt op die manier beloond."

De ervaring, zowel als topsporter, maar ook als trainer, van coach Rozenstruik helpt Adigida verder, zo merkt hij zelf ook. "Zij weet hoe het is en heeft het zelf meegemaakt", aldus de sprinter. 

Foto: