Ga naar Content
Zaanstreek-Waterland

Eigenaar shoarmatent na knokpartij: "Ze hebben mijn zaak kapot geslagen"

18 februari 2019, 14.48 uur · Aangepast 18 februari 2019, 15.57 uur
Door: · Foto: Regio Purmerend

Eigenaar Sjors van de Purmerendse shoarmatent Babylon heeft geen idee op wie hij zijn schade moet verhalen. Zijn zaak kwam onlangs in het nieuws door een knokpartij, waarvan beveiligingsbeelden uitlekten en viral gingen. Ondertussen zit de ondernemer met de gebakken peren. Hij heeft geen idee tegen wie hij aangifte moet doen.

In deze video, die op 29 januari geplaatst werd op de website VKMag, is te zien hoe meerdere mannen met elkaar op de vuist gaan. Tafels, stoelen en sauzen vliegen door de lucht. Nu, een halve maand later, is Babylon-eigenaar Sjors duidelijk dat de vechtersbazen voor ruim 950 euro aan schade hebben gemaakt in zijn zaak. "Ze hebben mijn zaak kapotgeslagen", vertelt hij tegen mediapartner Regio Purmerend.

Aangifte 
Hij wil graag aangifte doen, maar hij heeft geen idee tegen wie. De verschillende groepjes mannen waren na de matpartij snel vertrokken. Volgens Sjors was er eerder op de avond al een akkefietje in het centrum van Purmerend, dat zich voortzette in zijn eettent.

De eigenaar is nog steeds ontdaan van het voorval. "Ik ben heel erg boos. Purmerend is een gezellige stad. Ik heb deze zaak al 33 jaar en ik heb dit nog nooit zo erg mee gemaakt. Dit vind ik niet normaal."

Wat Sjors ook dwarszit is dat de bewakingsbeelden zonder zijn medeweten online zijn verschenen. "Het is voor mij een raadsel wie dit gedaan heeft. Ik betreur dit, ik vind het nog steeds niet leuk", zegt Sjors. "Mijn zaak is in de media verschenen, dat is niet leuk voor mij en mijn klanten."

Shoarmazaken eerder dicht
Hij doet tot slot nog een oproep aan de Purmerendse burgemeester Don Bijl. "Ik verzoek hem om actie te ondernemen en alle droge horeca - eetgelegenheden - om 3 uur 's nachts te laten sluiten en natte horeca - kroegen - op de Koemarkt om 5 uur. Dan kunnen mensen nergens meer heen als ze uit de kroeg komen, behalve naar huis."

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!