Ga naar Content
Verkiezingen

Veel West-Friezen verkiesbaar voor Provinciale Staten

18 februari 2019, 12.41 uur · Aangepast 20 februari 2019, 12.19 uur
Door: Lotte Stekelbos · Foto: Archief

De regio West-Friesland is goed vertegenwoordigd op de kandidatenlijsten voor de Provinciale Statenverkiezingen van 20 maart. Verspreid over negen partijen zijn 26 West-Friezen verkiesbaar. De Andijkse VVD'er Bas de Wit en de Wognumse Arja Kapitein van D66 trekken met hun posities wat hoger in de lijst de aandacht. Hofleverancier is de SP met zes West-Friezen op de lijst.

Voorzitter Bas de Wit van VVD West-Friesland heeft voor de Provinciale Statenverkiezing een zevende plek gekregen op de kandidatenlijst van zijn partij. Hij is sinds september 2016 al voorzitter van de VVD West-Friesland en speelt daarmee een belangrijke rol in de regio. 

Lees ook over de Westfriese bezetting vanuit de SP: Vijf Enkhuizers staan op kandidatenlijst SP voor Provinciale Staten

De Wognumse Arja Kapitein is vanuit West-Friesland de hoogst geplaatste kandidaat op de lijst van D66: zij staat op de zesde plaats. Ook is zij de hoogstgeplaatste West-Fries op de lijst van alle partijen. Arja is gemeenteraadslid voor de D66 sinds maart 2014. 

Zie hier het volledige overzicht van alle kandidaten uit de regio: 

de WitB.G.P. (Bas) (m)AndijkVVDBolandC.H. (Hendrik) (m)EnkhuizenD66KapiteinA.C. (Arja) (v)WognumD66WagemakerE.P. (Ed) (m)HoornPvdAHoogervorstW. (Wim) (m)EnkhuizenSPErmişB. (Bariş) (m)EnkhuizenSPSpringintveldF.L. (Fransois) (m)HoornSPKeesmanM.A. (Margreet) (v)EnkhuizenSPNautaG. (Gelske) (v)EnkhuizenSPKnukkelJ. (Joop) (m)EnkhuizenSPDekkerD.A.J (Diana) (v)ZwaagCDADijkS.N (Simon) (m)EnkhuizenCDABijmanN.C.J. (Nico) (m)ObdamCDAKrijnzen-KoekkoekL. (Linda) (v)ZwaagCDABasharaS.R. (Samir) (m)HoornGroenLinksHietbrinkA. (Alwin) (m)ObdamGroenLinksLigthertC.M. (Conny) (v)HoornOuderenpartijOudheusdenS.N.G. (Nico) (m)HoornOuderenpartijSchraaH.A. (Harm) (m)HoornOuderenpartijMazereeuwP.C. (Piet) (m)EnkhuizenCode OranjeRavenP.G. (Peter) (m)Stede BroecCode OranjeFitJ.A.M. (Joset) (v)MedemblikCode OranjeRitsema-de JonkerC.G. (Carin) (v)ZwaagChristenUnieMaasC.L. (Kees) (m)HoornChristenUnieVisser-van EijkS.H. (Silva) (v)AndijkChristenUnieKooyman van GuldenerJ.J. (Jacob Jan) (m)HoornChristenUnie
💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips of opmerkingen? Stuur ons jouw nieuws op 0630093003!